Samenvatting

 

Leuk aan drieling zijn: je zussen kunnen kleren voor je passen, terwijl jij kijkt hoe ze jou zouden staan! Vreselijk aan drieling zijn: zelfs je eigen vriendje herkent je niet altijd….

De drielingzussen Alice, Marieke en Esther zijn altijd samen. Ze begrijpen elkaar volledig en beginnen vaak spontaan hetzelfde liedje te zingen. Natuurlijk zijn er ook momenten waarop het minder fijn is om een drieling te zijn – bijvoorbeeld als klasgenoten na zes jaar nog steeds hardop discussiëren over wie wie is – maar geen van de zussen neemt dat zwaar op. 

Dan gebeurt er iets verschrikkelijks. Marieke ziet hoe haar vriendje Robin een doosje overhandigt aan Alice. Hij geeft haar een ring. En niet zomaar een: de ring die Marieke al heel lang wil hebben. Zelfs Mariekes eigen vriendje herkent haar niet! Marieke is er kapot van. Ze neemt een drastisch besluit: zij en haar zussen gaan het een jaar zonder elkaar proberen. 

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Vanaf 13 jaar

Bestel nu!

 

Het boek is een echt meidenboek over shoppen, vriendinnen en jongens. Esther, Marieke en Alice proberen zich te houden aan het pact, maar zijn daarnaast ook nog op zoek naar de ‘ware liefde’, of op zijn minst naar een leuk vriendje dat hen uit elkaar weet te houden. Maar het boek gaat ook over onzekerheid en over een nieuwe start maken in je eentje. Als je genoten hebt van boeken als ‘4 vriendinnen, 1 spijkerbroek’ en ‘MZZLmeiden’, is ‘Drie versies van mij’ een echte aanrader. Het leest lekker weg en is erg herkenbaar. Een perfect boek om fijn bij weg te dromen en je een leven als drieling voor te stellen!